Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2021

Gösterim: 2468

ERASMUS SÜRECİNE DAİR BİLGİLENDİRME

Değerli Öğrencilerimiz,

Bu duyuruda Erasmus sürecine dair sıklıkla yanlış bilinen konulara dair bilgilendirme yapılacaktır.

1. Erasmus Sınavı diye bir sınav yoktur. Erasmus Başvuru Süreci vardır ve bu süreçte başvuru yapabilmek için Yabancı Dil Puanı (55) ve Not ortalaması (2.20) şartlarını sağlamak gerekmektedir. Yani, Erasmus'a başvuru yapabilmek için öncelikle dil sınavına girmiş olmanız ve minimum 55 almış olmanız ve aynı zamanda minimum 2.20 not ortalamasına sahip olmanız gerekmektedir.

2. Her yıl Ekim ve Şubat aylarında Erasmus Başvuru Süreci başlamaktadır. Yabancı Dil ve Not Ortalaması şartını sağlayan öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Ekim ayında başvuru yapan öğrenciler Ocak ayında Erasmus öğrencisi olarak yurtdışında eğitim almaktadır. Şubat ayında başvuru yapanlar ise Eylül ayında Erasmus öğrencisi olarak eğitim almaktadır.

3. Her yıl genellikle Mayıs ve Kasım aylarında Yabancı Dil Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavlardan herhangi birinden minimum 55 alan öğrenciler takip eden dönemde açılacak olan Erasmus Başvuru Sürecinde başvuru yapabilmektedir. Sınavlardan yaklaşık 45 gün önce sınav başvuruları için duyurular yapılmaktadır. Bu sebeple üniversitemizin anasayfası ve erasmus sayfamızın belirli aralıklarla takip edilmesini öneririz.

4. Yabancı Dil Sınavı başvurusu ile Erasmus Başvuru Süreci aynı şey değildir. Önce yabancı dil sınavına girilir ve başarılı olunursa Erasmus Başvuru Sürecinde başvuru yapılabilir. Yabancı Dil Sınavı, Erasmus Süreci için bir önkoşul niteliği taşımaktadır. Önce Erasmus Başvuru sürecinde başvuru yapayım, sonra sınava girerim gibi bir uygulama bulunmamaktadır.

5. Erasmus kapsamında yapmış olduğumuz anlaşmalar tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızı kapsamaktadır. Gitmek istediğiniz üniversitenin sitesini başvuru yapmadan önce incelemeniz gerekmektedir.

6. Staj başvurusu yapan öğrencilerin staj yerini kendilerinin bulması gerekmektedir.

Bu bilgiler ışığında, devam eden Erasmus Başvuru Süreci için yapmış olduğumuz duyuru için https://erasmus.bandirma.edu.tr/tr/erasmus/Duyuru/Goster/2021-2022-BAHAR-DONEMI-DONEMI-ERASMUS-OGRENCI-BASVURULARI-BASLAMISTIR-18164  sayfasını inceleyebilirsiniz.

 erasmus@bandirma.edu.tr adresine mail atarak bize ulaşabilirsiniz.