- HOME
- ANNOUNCEMENTS
- ERASMUS+ KA131 2024 SÖZLEŞME DÖNEMİ PROGRAM ÜLKELE
Güncelleme Tarihi: 30 April 2025
Visitors: 2
ERASMUS+ KA131 2024 SÖZLEŞME DÖNEMİ PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA PERSONEL DERS VERME VE EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI HAKKINDA
2024 sözleşme dönemi Erasmus+ KA131 projesi kapsamında önümüzdeki günlerde Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği için ilana çıkılması planlanmaktadır. Başvuru şartları ve değerlendirme kriterleri çıkılacak ilanda açıklanacaktır.
Personel Ders Verme Hareketliliği
2024 Sözleşme Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı sf. 34 başlık “2.1. Personel Ders Verme Hareketliliği” başlığında “Personel ders verme hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, AB üyesi veya Programla ilişkili ülkelerden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda; Erasmus+ kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumundaki öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.” İfadesine dayanarak açılacak ilanda ders hareketliliğine başvurulması için ilgili alanda hareketliliğin gerçekleştirileceği Üniversite ile personel hareketliliğini kapsayan İkili Erasmus Anlaşması olması ve bu alanda başvuracak personelin (Araş. Gör. Dr ve Uygulamalı birimlerde görev yapan Öğr. Gör.) ders veriyor olduğunu kanıtlayan, ders verdiği akademik birimden onaylı belgeyi Koordinatörlüğümüze teslim etmesi gerekmektedir.
Personel Eğitim Alma Hareketliliği
“Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, AB üyesi veya Programla ilişkili ülkelerden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda; Erasmus+ kurumlararası anlaşma imzalanan yükseköğretim kurumları ile emek piyasasında aktif olan veya eğitim-öğretim, gençlik, araştırma ve yenilikçilik alanında faaliyet gösteren herhangi bir kamuya bağlı veya özel kuruluşta eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür.
Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları, yükseköğretim kurumları ve Erasmus+ Program Rehberinde belirtilen diğer kuruluşlar olabilir.”
“Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir. Eğitim Alma faaliyetinin gerçekleştirileceği kurum ve faaliyet, kişinin istihdam edildiği mesleki alanıyla doğrudan ilişkili ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak nitelikte olmalıdır.” İfadesine dayanarak açılacak ilanda Eğitim Alma hareketliliğinden faydalanmak isteyen personelin hareketliliğe başvurabilmesi için alanı ile ilgili kabul mektubu alması ön koşuldur.
Karşı kuruma kabul mektubu için yazılan talepte mutlaka adayın Üniversitemizdeki iş tanımı olmalı ve bu iş tanımı kapsamında bir eğitim alma hareketliliği talep edilmelidir. Kabul mektubunda bu eğitim kapsamı mutlaka belirtilmelidir.
- Örneğin; Üniversitemizde muhasebe ile ilgili işlerde çalışan bir personel, kabul mektubu için gönderdiği e postada bunu belirtmeli ve kabul mektubunda da alınacak eğitimin muhasebe kapsamında olacağı belirtilmelidir.
- Örneğin; Üniversitemiz hastanesinde tıbbi görüntüleme alanında çalışan bir personelimizin kabul mektubunda da karşı kurumun hastane ya da Tıp Fakültesi’nde konu ile ilgili bir eğitim alacağı net bir şekilde belirtilmelidir.