Güncelleme Tarihi: 04 April 2018

Visitors: 2923

Üniversitemizde “Elektronik Ders Materyalleri ve E-Learning” Sunumu Gerçekleştirildi

Teknolojinin eğitimde etkin bir şekilde kullanılabilmesine büyük önem veren üniversitemizde, bu amaçla Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılımı ile akademik personelimize yönelik “Elektronik Ders Materyalleri ve E-Learning” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tufan Adıgüzel’in yaptığı sunumda “Teknoloji ile Değişim Yönetimi” konusu hakkında derinlemesine bilgi verildi. Teknolojik materyallerin kullanımı ile öğrenme sürecini kolaylaştırılmasının amaçlandığını belirten Adıgüzel, yakın zaman e-öğrenme trendleri konusu hakkında da bilgiler paylaştı.

Öğrencinin öğrenme yöntemlerindeki değişikliklere değinen Adıgüzel, “Günümüzde öğrenciler artık informal öğrenme yöntemini daha fazla kullanıyor. Bu nedenle öğrenci informal öğrenmede nasıl daha iyi öğrenebilir, sorusunun cevabı aranıyor. Öğrenci, bireysel olarak öğrenmede neleri daha iyi yapabilir sorgulanıyor. Burada oyunlaştırma, büyük veri, uyarlanabilirlik, APIs(uygulama programlama arayüzü), mikro öğrenme, serbest öğrenme ve tanınması yöntemleri kullanılıyor” diye konuştu.

Sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi. Elektronik ders içerikleri konusunda çalışmaların başlatılacağını belirten Rektörümüz, “Hedefleri olan bir üniversiteyiz. Elektronik ders içerikleri konusunda, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız ve Bilgi İşlem Daire Başkanlıklarımız bir an önce çalışmalara başlayacaklar, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de pilot uygulama ile sistem entegrasyonu için ilk adım atılmış olacak” dedi. Sunum, akademik personelimiz tarafından ilgiyle takip edildi.


Fotoğraflar